Land logo
Hitta trädgårdFrågor och svarOm Öppen trädgårdAnmäl din trädgård

Om Öppen Trädgård

Välkommen till tidningen Lands Öppen Trädgård, en årlig trädgårdsfest där trädgårdsägare i hela landet bjuder in besökare för en dag.

Öppen Trädgård infaller alltid den tredje söndagen i juli och trädgårdarna håller öppet mellan 12.00 och 18.00. Vissa säljer fika och plantor på plats men det kostar ingenting att komma in.

I år hålls evenemanget den 21 juli. Den här dagen finns chansen att kika in i privata trädgårdar som inte annars visas för allmänheten. Här finns trädgårdar av alla sorter. Samlarträdgårdar med ovanliga växter samsas med vildvuxna insektsparadis och trädgårdar inriktade på odlat att äta.

Evenemanget har funnits i över 25 år och har med tiden blivit en tradition både för dem som visar sina trädgårdar och de som besöker. Öppen Trädgård syns ofta i lokala medier och vi på redaktionen hjälper till att påminna genom att skicka ut pressmeddelanden för att påminna.

Många trädgårdsentusiaster lägger upp en hel utflyktsdag när de lägger en rutt som tar dem till så många öppna trädgårdar som möjligt. Till sin hjälp har besökarna en lista på Land.se där trädgårdsägarna postar sin inbjudan tillsammans med en karta som visar var de olika trädgårdarna finns. Listan publiceras också i tidningen Land i det nummer som kommer ut alldeles innan den stora dagen.